Roei Fysio.nl

banner roei

Ben je opzoek naar een therapeut met kennis van de roeisport? Die samen met jou kijkt wat jij nodig hebt om weer te kunnen roeien

 

Zelf heb ik drie jaar wedstrijd geroeid en ben ik voor mijn opleiding sportfysiotherapie afgestudeerd op een onderzoek naar lage rugklachten bij roeiers. Het artikel kun je hier bekijken

Al vroeg nadat ik klaar was met mijn bachelor opleiding fysiotherapie ben ik zelf gaan roeien, waardoor ik ook al snel veel verschillende roeiers onder behandeling kreeg. Daarna ben ik doorgegaan met studeren in de Masteropleiding Sportfysiotherapie, waar ik veel van mijn opdrachten en stages heb gericht op roeien. Ik heb inmiddels ruim 10 jaar ervaring in de behandeling van roeiers op allerlei verschillende niveaus. Variƫrend van mensen die 1 keer per week roeien tot de top van Nederland.

 

Veel van de roeiers die bij mij voor een behandeling komen geven aan dat de therapeut waar ze eerder zijn geweest geen kennis heeft van de roeisport.

Zonde, want juist bij roeien zijn er een aantal veel voorkomende klachten die soms eenvoudig te verhelpen zijn door een kleine aanpassing in de roeitechniek, zeker bij rugklachten. Ik combineer dit met behandeling gericht op voldoende ruimte in de gewrichten, zodat je niet belemmerd wordt om de roeihaal te kunnen maken.

Vaak wordt er in de zoektocht naar de oorzaak niet ver genoeg terug gekeken in de keten van de roeihaal en zijn oefeningen die gedaan worden tijdens de trainingen niet bekend bij de behandeld therapeut.

Een voorbeeld wat ik vaak geef is dat er voldoende ruimte moet zijn in de enkelgewrichten om helemaal voorin te komen bij de inpik, om te voorkomen dat je gaat compenseren in de rest van je lichaam. Dat kan er uiteindelijk voor zorgen dat iemand scheef zit en daardoor bijvoorbeeld klachten aan de handen krijgt.

 

Benieuwd hoe ik jou zou kunnen helpen? Je kunt online een afspraak maken voor een van mijn vaste locaties of een gratis blessurespreekuur bezoeken