Sport

banner tennis

Ben jij een sporttalent of doe je aan topsport en wil je je prestaties verbeteren en je blessurerisico omlaag brengen?

Sport begeleiding

Door altijd zelf veel gesport te hebben weet ik hoe belangrijk het is om je lekker in je vel te voelen en fysiek optimaal te kunnen presteren. Ik help anderen graag om dit doel te bereiken, door middel van de juiste leefstijl adviezen, uitleg en trainingen. Zowel voor de recreatieve- als voor de topsporter sta ik klaar om, ongeacht het doel, samen een passend plan op te stellen!

Wil jij ook gerichter trainen, je prestaties verbeteren of jouw blessure gevoeligheid omlaag brengen door training die passen bij jouw sport en jouw lichaam? Lees dan hieronder verder of maak een afspraak voor een intakegesprek! Samen maken we een programma op maat.

Testen

In deze praktijk beschik ik over een test, waarbij ik inzichtelijk kan maken op welke plek en in welke mate bij de sporter zich de “zwakke schakels” bevinden. Deze zorgen voor een verhoogde blessuregevoeligheid en verminderde prestatie. Bij iedereen zijn er verbeterpunten die door middel van deze screening heel duidelijk naar voren komen. Het screening resultaat laat een verschil zien in lage snelheid/coördinatie en snelheid/kracht per gewricht of regio.

Deze factoren zijn met een persoonlijk oefen/traningschema zeer goed, en vooral op coördinatief gebied zeer snel, te verbeteren. Daardoor zal de sportprestatie snel verbeteren en (wisselende) klachten die regelmatig terugkeren zullen steeds langer, en uiteindelijk helemaal, wegblijven.

De screening is geschikt voor sporters uit alle disciplines en kan vanaf 14 jarige leeftijd worden gebruikt.

Na het doornemen van de screening resultaten zal er in overleg een plan opgesteld worden om aan de besproken doelen te werken, volledig aangepast aan jouw wensen en behoeften. Dit zal een combinatie zijn van zelf trainen en een aantal terugkom momenten, waar het schema aangepast wordt en de (nieuwe) oefeningen uitgebreid geoefend worden in een uur persoonlijke trainingsbegeleiding. De intensiteit van de training zal naar mate het oefenschema langer gevolgd wordt steeds hoger worden.

Naast het testen en trainen kan ik je helpen om je sportprestaties te optimaliseren door het gebruik van de juiste voeding. We kijken samen naar je hele trainingsschema en zorgen daarbij samen dat jouw trainingsbelasting precies past bij wat jouw lichaam aankan.

De mogelijkheden op een rij:

  • Testen “zwakke schakels” en blessure gevoeligheid
  • Persoonlijk oefenprogramma gericht op het verbeteren van jouw belastbaarheid, blessuregevoeligheid en sportprestaties afhankelijk van jouw wensen en passend bij de capaciteiten die jij nodig hebt bij het beoefenen van jouw sport
  • 1 op 1 trainingsbegeleiding bij bovenstaand schema
  • Advies op het gebied van voeding bij sportprestaties
  • Advies bij controle trainingsintensiteit en belastbaarheid, hoe raak je niet overtraind?
  • Opstellen trainingsschema langere termijn

Ben je een team-sporter en wil je graag met elkaar werken aan een verbeterde prestatie, vraag dan naar de mogelijkheden voor groepen!

Wil je dat ik gratis en vrijblijvend contact met je opneem om door te spreken wat ik voor jou kan betekenen? Vul dat hieronder het contactformulier in en ik neem contact met je op. Als het nodig is kan ik bij een van je trainingen komen kijken om een inschatting te maken van wat er voor jou mogelijk is.